با توجه به وسعت زیاد محدوده طرح منطقه ویژه اقتصادی گرمسار و تنوع فعالیتهای پیشبینیشده در طرح، از سیاست احداث و بهرهبرداری مرحلهای برای طرح منطقه استفاده شده است. لذا طرح به چهار فاز یا مرحله توسعه تفکیک شد. بر اساس برنامهریزی صورت گرفته با توجه به اینکه ورودی اصلی منطقه ویژه در قسمت شمالی قرار دارد و دسترسی آن از طریق آزادراه تهران به مشهد امکانپذیر است، سایت دو منطقه ویژه به عنوان سایت پیشرو در عملیات اجرایی تعیین گردیده و پس از آن به ترتیب سایتهای یک و سه و چهار در دست اقدام قرار گرفت.
در حال حاضر سایتهای یک و دو، با توجه زیرساختهای ایجاد شده آماده استقرار واحدهای صنعتی خدماتی میباشد.
آب شرب:
آب شرب ساختمان اداری منطقه با ظرفیت ۱۰ لیتر بر ثانیه، از شبکه آب شهر گرمسار تأمین گردیده است.
آب مورد نیاز بخش صنعت:
ظرفیت کلی آب مصرفی منطقه به ظرفیت ۶ میلیون مترمکعب در سال (۲۰۰ لیتر برثانیه) است که از محل سد نمرود شهرستان فیروزکوه و از طریق خط لولهای به طول ۴۰ کیلومتر از محل سد تا تصفیهخانه گرمسار که تحت نظارت شرکت آب منطقهای استان سمنان در حال اجراست، تأمین خواهد شد.
در حال حاضر به منظور تأمین آب منطقه، با ۱۵ کیلومتر خط انتقال بیرونی از محل تصفیهخانه گرمسار تا منطقه، ۲۰ کیلومتر شبکه توزیع داخلی، رسوب گیر، مخازن زمینی و هوایی احداث گردیده و به تناسب میزان مصرف در منطقه، میزان ۵۰ لیتر بر ثانیه آب از تصفیهخانه گرمسار تأمین کرده است.
تأمین برق منطقه از طریق دو خط هوایی ۲۰ کیلوولت به طول ۵ کیلومتر از دو فیدر اختصاصی در محل پست ۶۳ کیلوولت شهرک صنعتی گرمسار برای ظرفیتی معادل ۱۴ مگاوات انجام شده است. شبکه توزیع برق و روشنایی در سایت ۲ منطقه تکمیل و شبکه روشنایی منطقه نیز متناسب با پیشرفت احداث معابر در سایتهای ۱ و ۲ در حال انجام میباشد ضمناً منطقه به منظور تامین برق دوران ساخت و ساز سرمایه گذاران اقدام به خرید پست سیار 30 مگاواتی نموده است.
ایجاد زیرساختهای مورد نیاز برق برای ظرفیتی بالغ بر ۲۰۰ مگاوات با احداث پستهای برق ۶۳ و ۲۳۰ کیلوولت، در دستور کار منطقه است. همچنین استفاده از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر، مانند ایجاد مزارع خورشیدی در دستور کار مدیریت منطقه قرار دارد.
تأمین گاز مصرفی مورد نیاز صنایع به میزان ۶۵ هزار مترمکعب در سال با همکاری شرکت گاز استان سمنان از محل لوله ۴۸ اینچ پارچین تأمین گردیده است. عملیات اجرایی احداث خط انشعاب از خط لوله اصلی و احداث ایستگاههای تقلیل فشار گاز داخلی به طور کامل اجرا شده و منطقه ویژه اقتصادی گرمسار از گاز بهرهمند میباشد. لازم به ذکر است شبکه توزیع گاز منطقه نیز بر اساس شبکه معابر در سایت ۲ به طور کامل اجرا گردیده است و در حال برنامه ریزی اجرای ایستگاه تقلیل فشار بیرونی و شبکه توزیع گاز سایت 1 می باشد.
اتصال منطقه ویژه به شبکه سراسری فیبر نوری کشور برقرار شده است و مرکز ارتباطات منطقه ویژه در حال ارائه سرویس است. واگذاری تلفن و خدمات اینترنت به سرمایهگذاران براساس درخواستهای واصله انجام میگردد و احداث شبکه داخلی فیبر نوری در دستور کار قرار دارد.
راه آهن باری:
با توجه به نزدیکی منطقه به راه آهن تهران - مشهد و ایستگاه گرمسار، مجوز اتصال به راه آهن سراسری کشور توسط یک آنتن ریلی اختصاصی به طول ۳.۵ کیلومتر از محل ایستگاه گرمسار تا منطقه، از شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران أخذ گردیده است.
آیین آغاز احداث ریل مذکور در تاریخ ۹۹/۱۲/۳ با حضور معاون وزیر و ریاست هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و مسئولین استانی برگزار گردید و پیشبینی میشود ظرف ۱۸ ماه به بهرهبرداری کامل برسد.
راه آهن مسافری:
از مزایای منطقه ویژه اقتصادی گرمسار، قرار گرفتن در مجاورت مسیر راه آهن قطارهای حومهای تهران - گرمسار - فیروزکوه میباشد که دقیقاً در کنار مسیر راه آهن سراسری تهران - گرمسار احداث گردیده است.
این خط آهن که در حال حاضر از ایستگاه راه آهن تهران مسافرگیری میکند، با عبور از ایستگاههای ری، بهرام (فعلاً غیرفعال)، قرچک، باقر آباد، ورامین، پیشوا و نهایتاً امامزاده، در مدت زمان ۹۰ دقیقه به گرمسار میرسد.
از برنامههای منطقه، بهرهبرداری از ظرفیت این قطارهای حومهای برای رفت و آمد نیروهای انسانی تأمین شده مورد نیاز واحدهای صنعتی از شهر تهران و شهرستانهای اطراف، با احداث ایستگاه مسافری اختصاصی میباشد که مذاکرات مرتبط با این اقدام با شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران آغاز گردیده است.
در حال حاضر معابر اصلی در سایت شماره ۲ منطقه ویژه اقتصادی گرمسار به طور کامل اجرا شده است و تکمیل معابر فرعی این سایت و معابر اصلی سایت 1 نیز در دست اجرا هستند.
با توجه به احداث حصار پیرامونی منطقه در محدودهای به مساحت ۴۶۰ هکتار و نصب و اجرای کلیه تجهیزات موردنیاز برای اجرای فرآیند گمرکی مانند انبار سرپوشیده و روباز، سکو تخلیه و بارگیری، دوربینهای حفاظتی، باسکول، ساختمان گمرک و دروازه ورودی و خروجی، گمرک جمهوری اسلامی ایران در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار مستقر بوده و کد اختصاصی گمرک منطقه نیز به شماره ۱۵۴۰۱ در سامانه جامع گمرک فعال است.
احداث و تجهیز ساختمان اداری مدیریت منطقه و گمرک و تالار همایش با هدف تمرکز فعالیتها و ایجاد مکانی برای پاسخگویی به سرمایهگذاران طراحی و اجرا گردیده که در حال حاضر پذیرای کلیه مراجعین سرمایهگذاری به منطقه است.
۴۵ هکتار نهالکاری با آبیاری قطرهای در ضلع شمالی منطقه و همچنین رفوژ معابر اصلی انجام شده است و همچنین نهالستان منطقه نیز به بهرهبرداری رسیده است.
وب سایت رسمی شرکت مدیریت منطقه ویژه اقتصادی گرمسار
همه مطالب توسط garmsar-sez.ir مجوز بین المللی Creative Commons Attribution 4.0 دارند.